Montenegro Master Security Herceg Novi

Pozovite +382/69/354-285

GPS praćenje plovila

Mogućnosti sigurnosnog sistema – Barba

 

Kako ovaj sistem funkcioniše?

MMS GPS za plovila je samo-održiv sistem za satelitsko praćenje, koji prima signal sa GPS satelita, zatim šalje šifrovanu informaciju našem serveru preko GPRS-a. Nakon toga informacija se dešifruje na našem serveru i, preko korisničkog naloga, dostupna Vam je na svim kompjuterima, tabletima i smart telefonima.

Ukoliko niste pri internet konekciji, možete odabrati opciju dobijanja statusa lokacija vašeg plovila putem SMS poruka.

Satelitska komunikacija - Ukoliko plovite u područjima van GPRS/SMS signala nudimo mogućnost dodavanja modula periferije za satelitsku komunikaciju.

Daljinske komande - Kao korisnik našeg sistema imate mogućnost aktiviranja posebnih funkcija preko mobilnog telefona. Funkcije se programiraju prema Vašim potrebama, a mogu biti blokada motora, paljenje i gašenje svjetala, klima uređaja i mnoge druge.

Flota - Ukoliko ste vlasnik čarter kompanije, water sport-a, brodsko-transportne kompanije, ili pak posjedujete više plovila, sigurno Vam se javila potreba da u realnom vremenu znate gdje se koje plovilo nalazi. Na jednostavan način, naš user friendly softver sa dosta dodatnih funcija, korisnih statistika i bogatom bazom podataka Vam izlazi u susret.

 

Zaštita od požara

Sistem za detekciju požara detektuje požar u ranoj fazi nastajanja brzo i pouzdano 24 sata dnevno.Od sada možete mirno spavati, jer naš sistem će na vrijeme upozoriti lica ugrožena požarom, i one koji su odgovorni da momentalno reaguju sprovođenjem neophodnih mjera za slučaj opasnosti.

Kada se sistem aktivira dimom ili temperaturom, pali se sirena i šalje se obavještenje sa svim relevantnim podacima (pozicija senzora, lokacija broda, kurs, brzina...) da se naznači gdje je požar nastao. Ova obavještenja mogu se slati na desktop aplikaciju i na mobilni telefon - SMS porukom.

Satelov optičko/termički detektor požara je u potpunoj saglasnosti sa EN-54 standardom.

U sklopu našeg sistema nudimo i opciju gašenja požara aerosolnim generatorima. Ovi sistemi moraju ručno da se aktiviraju iz plovila ili daljinskom kontrolom.

Prednosti FirePro sistema za gašenje požara su sljedeće:

·         - Maksimalna sigurnost i efektivnost gašenja sa minimalnim količinama

·         - Bez održavanja

·         - Bezbjedni za ljude i sredinu

·         - Odsustvo djelovanja na ozonski omotač zemlje

·         - Temperaturno područje rada od -60°C do +60°C, pri vlažnosti od 100%

·         - Odsustvo korozije

·         - Rok trajanja eksploatacije od 5 do 10 godina

·         - Zadržavanje sposobnosti gašenja požara poslije aktiviranja više od dva sata, što uklanja potrebu dodatnih količina tokom gašenja, usljed nezaptivenosti prostorije

·        -  Troškovi instalacije minimalni

·         - Prema prethodnom, ekonomičnost aerosolnih sistema je velika u odnosu na sva druga sredstva za gašenje, a sigurnost je veća.

 

·         - Vrijednost aerosola je 1% vrijednosti opreme koja se štiti

 

Detekcija CO gasa i LPG

Oslobađanje opasnih gasova, nedostatak kiseonika, kao i prisutnost zapaljivih gasova i pare može se pratiti periferijama za otkrivanje gasova. Bitno je naglasiti kako je i mala koncentracija toksičnih gasova štetna za ljudsko zdravlje, dok kombinacija eksplozivno zapaljivih gasova sa vazduhom može dovesti do katastrofalnih posljedica za ljude i okolinu.

Kao dio našeg sigurnosnog sistema Barba, možete odabrati detekciju gasova, Metan (ME), butan (LPG), ugljen monoksid (CO) i trichloromethane gas TCM

Zaštita od prodora vode u plovilima

Mnogi koji su u svijetu nautike, prvo što nauče je da adekvatno reaguju u slučajevima prodora vode u plovila. Prvi korak u rješavanju takvog problema je da se na vrijeme ustanovi brzina prodora vode. Upravo za tu namjenu smo napravili sistem koji posjeduje i senzore za detekciju prodora vode u dva nivoa. Svako ko se ikada našao u ovakvom problemu, shvata važnost ovih parametara. Senzori za detekciju prodora vode na plovilima su veoma otporni na oštećenja, ekstremne temperature, i na razne nivoe strujnih napajanja.

Sistem je podešen tako da daje vizuelno upozorenje o podizanju nivoa vode na tabli za signalizaciju aktiviranja senzora, u jednom, a zatim u drugom nivou. Kada se tačno utvrdi brzina prodora vode, onda su i mjere rješavanja problema adekvatnije.

Zaštita od provale

Sistemi protiv provale, uz protivpožarne sisteme, su najduže prisutni na svjetskom tržištu, što znači da postoje utvrđeni standardi i norme koje moraju biti zadovoljene.

Kompanija Satel se nalazi u samom vrhu svjetskih proizvođača protivprovalnih sistema i ovi proizvodi, osim što zadovoljavaju sve postojeće standarde i norme, postavljaju nove granice kvaliteta i uvode nove tehnologije.

Naša ponuda obuhvata uređaje i sisteme za zaštitu od provale plovila svih veličina.

Dio sistema zaštite od provale se sastoji od senzora pokreta, tampera otvaranja vrata, senzora na poklopcu rezervoara, tampera vanbrodskog motora, i pokušaja krađe pomoćnog čamca.Sa svim ovim periferijama mogućnost krađe plovila je svedena na minimum.

 

GPS i sigurnosne barijere (GeoFence)

Da li želite da znate gdje Vam je brod kada niste na njemu? Da li je tamo gdje ste ga i ostavili? Da li želite da pratite svoju flotu u realnom vremenu? MMS sigurnosni sistem za satelitsko praćenje i bezbjednost plovila –Barba zna gdje je Vaš brod u svakom momentu. Primite obavještenja o tome kada je Vaš brod u luci, kada je napustio obilježenu akvatoriju, kada je ušao u opasnu zonu, kojom brzinom se kreće, da li ide u željenom pravcu, na kojoj je geografskoj dužini i širini, i gde je tačno na Google Mapi.

Organizovati susret sa prijateljima na određenom ostrvu, marini, pa čak i na konkretnom mjestu u marini nikad nije bilo lakše.

Preko našeg sistema možete vrlo lako da pošaljete prijateljima Vaše omiljene lokacije, kako biste mogli lakše da se susretnete sa njima na pravoj lokaciji. Isto tako lako podjelite lokacije sa Vašom porodicom kod kuće u dva poteza, kako bi oni znali da ste na bezbjednom.

 

 

You are here: Home Proizvodi GPS sistemi GPS praćenje plovila